İndüksiyonlu ısıtıcılara sahip pişirme bölgeleri için hangi pişirme kapları uygun?

Son güncelleme zamanı 28.11.2019 08:27

Soru: 

  • İndüksiyonlu ısıtıcılara sahip pişirme bölgeleri için hangi pişirme kapları uygun?  

İlgili olanlar: 

  • Ankastre indüksiyonlu ocak 
  • Solo fırın indüksiyonlu ocaklı  

Çözüm:   

1. Şu durumlarda pişirme kabı indüksiyonlu ocak bölmesi için uygundur: 

Bir miktar su en yüksek ısı ayarına getirilmiş bir bölgede çok hızlı kaynıyorsa. Pişirme kabının tabanına bir mıknatıs yapışıyorsa. 

Önemli: Pişirme kabının altı mümkün olduğunca kalın ve düz olmalıdır.  

2. Pişirme kabı malzemesi:  

  • Uygun: dökme demir, çelik, emaye çelik, paslanmaz çelik, çok katmanlı taban (bir üreticiden uygun işaretiyle).
  • Uygun olmayan: alüminyum, bakır, pirinç, cam, seramik, porselen.

3. Pişirme kabının boyutları:  

  • İndüksiyonlu pişirme bölgeleri, pişirme kabının alt kısmının büyüklüğüne adapte olur. 
  • Ancak, kaplar, pişirme bölgesinin boyutuna bağlı olarak asgari bir çapta olmalıdır.
  • Pişirme kabının minimum ve maksimum çapları cihazın modeline göre değişiklik gösterebileceğinden, kullanım kılavuzundaki tam açıklamaya bakın.
  • Kullanım kılavuzunu buradan indirebilirsiniz. 

 

Makale sizin için faydalı mıydı?

Bir Servis Talebi Oluşturun

Bir Servis Talebi Oluşturun

Uzman Electrolux teknisyenleri tarafından sabit fiyat onarımı sunduğumuz bir bölgedesiniz. Ürününüzü inceleyecek, sorununuzu xx TL ücret karşılığında, gerekli yedek parçalar da dahil, çözeceğiz.